SPIRIFERM AROM
POPIS
Spiriferm Arom je silne kvasiaca suchá čistá kvasinka so
zvýrazňujúcimi, arómu uvolňujúcími vlastnosťami. Ide o kvasinky Saccharomyces
cerevisae (var. baynaus). Spiriferm Arom zabezpečuje bezpečné prekvasenie
kvasov pri teplote kvasenia okolo 15 ˚C.
CIEĽ POUŽITIA
Kvasinkový kmeň suchých čistých kvasiniek Spiriferm Arom sa
selektoval cielene podľa požiadaviek ovocných pálenic. Samozrejmosťou je vysoká
tolerancia na alkohol pri nepatrnej penivosti. Úplné prekvasenie podporuje
arómu pálenkových kvasov pri výrobe veľmi aromatických destilátov.
Spiriferm Arom je schopný uvolniť veľmi veľa aromatických ovocných látok a
zabezpečuje, podľa východzieho materiálu, intenzívnu, rozmanitú paletu aróm.
DÁVKOVÁNIE
Všeobecne stačí dávka 10 – 20 g Spiriferm Arom na 100 l
kvasu. Pri mikrobiologickom zaťažení sa môže dávka zvýšiť na 25 – 50 g
Spiriferm Arom na 100 l.
POUŽITIE
Spiriferm Arom sa rehydratuje v 5 až 10 násobnom množstve
zmesi kvasu/vody 1:1 (vlažnej), tzn. rozmiešať a cca. 25 minút nechať napučať.
Aby sme eliminovali teplotný šok privedieme kvasinkovú suspenziu za súčasného
pridávania kvasu na potrebnú teplotu. Tak môže byť eliminovaný
teplotný šok a odumretie kvasiniek. Po pridaní do kvasnej nádrže zákvas dobre
premiešajte!